SC83_windvaanAnna
webwyzer
Ga naar de top van deze pagina

naar boven

Ga naar de top van deze pagina

naar boven

Ga naar de top van deze pagina

naar boven

Atxtlogo1

Informatie voor de pers

Op deze pagina vindt u
– achtergrondinformatie over het boek ‘Sint Anna ter Muiden in de deemstering’.
illustratiemateriaal
– de folder van het boek als pdf
– de tekst van het algemene persbericht
aanvraagformulier recensie-exemplaar of vraaggesprek
De hierboven onderstreepte termen kunt u aanklikken voor de info.

SAtMboek Oblong Cover

In de herfst van 2016 verscheen het monumentale boek ‘Sint Anna ter Muiden in de deemstering’. Op het eerste gezicht een fraaie, charmante biografie van het stadje dat eens, rond 1300, als het Vlaamse Mude de belangrijkste voorhaven van Brugge was. Maar in honderd, kloeke en prachtig vormgegeven pagina’s ontvouwt zich een meeslepend epos in tekst en beeld. Aan de hand van historisch beeldmateriaal en eigentijdse, fraaie foto’s ontstaat een ‘totaalkunstwerk’ waarin de lezer met tijdtabellen, geschreven portretten, eigenzinnige analyses, prikkelende observaties en oude landkaarten door de eeuwen wordt geleid en waarin de Europese geschiedenis bijna tastbaar wordt gemaakt.

Een roetsbaan langs de kantelpunten van de geschiedenis via Romeinse en Keltische godinnen, pelgrimgangers, middeleeuwse piraten, vrijheidslievende steenhouwers en geschiedschrijvende dominees, eindigend bij een slenterende hoogleraar theologie die aan de voet van de Annatoren begraven wilde worden.

Maar bovenal is dit boek een ode aan een ‘villa franca’ die als trotse Vlaamse stad langzaam verviel tot een stadje in de marge van het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen. In haar ondergang werd het gekoesterd door kunstenaars en monumentenzorgers. Stroomden ooit velen naar haar kerk om Sint Anna te vereren, nu trekt ze in haar schemerige nadagen een selecte schare bewonderaars om haar unieke, verstilde stadsschoon.

Ooit de trotse poort van ‘Brugge-die-scone’, nu een stille stad in de marge van de Europese geschiedenis. 


Sint Anna ter Muiden in de deemstering
Tekst, beeld en vorm: Ids Haagsma
Uitgeverij Architext Haarlem
Formaat 31,5 x 24,5 cm
Met vier messing boekschroeven gebonden; binnenwerk 100 pagina’s van 160 grams; omslag 300 grams met royale flappen
Oplaag: 100 genummerde exemplaren
ISBN 978 90 5105 053 0
Verkoopprijs € 75
 

Hier vindt u enige illustraties (groot formaat, 300 dpi) met betrekking tot het boek ‘Sint Anna ter Muiden in de deemstering’. De illustraties kunnen – onder twee voorwaarden – gratis worden gebruikt. De voorwaarden zijn simpel:

1 de illustraties zijn bestemd voor een artikel dat betrekking heeft op de publicatie van het boek ‘Sint Anna ter Muiden in de deemstering’

2 er wordt als bron opgegeven: Archiphoto Haarlem

De volgende afbeeldingen kunt u – via de onderstreepte ‘hyperlink’ of door te klikken op de foto –  van de webwerf ophalen:


- omslag van het boek op 300 dpi
 

SC83_persklein_StAnnaterMuiden 2013_overzicht stadhuis toren_MG_0474
- overzicht Sint Anna ter Muiden: (1)SAtm 300 dpi fc

SC83_persklein_maneschijndijk_MG_6300

- de Maneschijnhoeve bij maneschijn: (2)Maneschijn fc300dpi

 

Wilt u een andere illustratie uit het boek gebruiken, schroomt u niet ons daarvan een digitaal bestand te vragen. U kunt gebruik maken van het vakje ‘opmerkingen’ in het aanvraagformulier hieronder.

Aanvraag recensie-exemplaar dan wel vraaggesprek (de met een sterretje gemarkeerde velden moeten zijn ingevuld om het formulier te kunnen versturen).